Karácsonyi ajándék ötletek

Klasszikus vagy digitális játék?

A gyerekek számára a mai világban ajándékot vásárolni elég nehéz döntés. A digitalizáció miatt rengeteget változott a világunk és ezzel a gyereknevelés is. Az Amerikai Pediatrics Akadémia egyértelmű ajánlása az, hogy a kisgyerekek számára csökkentsük a képernyő előtt töltött időt. A beszéd, a logikai készség és a kreativitás is játék közben tud fejlődni, ezért nem mindegy mivel játszik a gyerek. A Youtube/Facebook/Tiktok-kal történő "játék" biztosan nem a megfelelő fejlődési utat fogja biztosítani a gyerekeknek, legfőképp a korai években. Véleményünk szerint a gyerekeknek a fizikai világban kell keresniük a szórakozást, hogy ezáltal is trenírozzák a képzeletüket. Pár ajánlott terméket nézhetünk meg lentebb.

1 éves kor felett ajánlott fejlesztő játékok

Az 1 éves kor felett kezdetnek a kalapálós játékok segíthetik a szem-kéz koordináció fejlődését, a következő fokozat a színes rakosgató játékok, ezek segítségével nem csak a finommotorika fejleszthető hanem a színek tanulása is.

Szem-kéz koordináció, térlátás fejlesztése - M and D, FA KÉSZSÉGFEJLESZTŐ BÉBIJÁTÉK, EGYENSÚLYOZÓ ELEFÁNT

Egyensúlyozó játék

Kézügyességet fejlesztő játékok - M and D, FA KÉSZSÉGFEJLESZTŐ JÁTÉK, KALAPÁLÓS ASZTAL

Kalapálós játék

Kézügyességet fejlesztő játékok - M and D, FA KÉSZSÉGFEJLESZTŐ JÁTÉK, ÉPÍTS VONATOT

Vonat építőjáték

2-3 éves korban ajánlott készségfejlesztő játékok

2-3 éves korban korong párosító vagy éppen az egyensúlyozós játékok is szóba jöhetnek. A 3. év végétől a Pötyi játékok kezdőbb darabjai használhatóak már. A színek és a formák megkülönböztetését és a feladatlapok lemásolása esetén a szabálykövetés gyakorlását segíti elő.

Színek és formák - Korongos játék (színek és méretek) MINILAND ML31796,   2-5 év

Korongos játék

Egyensúlyozó játék

Logikai fejlesztő játékok - Pötyi logikai játék, Miniland ML31787,   3+

Pötyi logikai játék

3-6 éves korig ajánlott játékok

3-6 éves korig a lányoknak nagy kedvence a My Fairy Garden tündérkert építő kreatív játék. Fiúknak jellemzően a különböző építő játékok a favoritok. Ha a logikai fejlesztés a legfőbb célunk akkor a LOGICO fejlesztő játékokat mindenképp nézzük meg!

My Fairy Garden kertépítő

Szem-kéz koordináció, térlátás fejlesztése - ML95015 Konstrukciós játék - Mecatech,106 db 4-9év

Építő játékok

Logico játékok

7 éves kor felett ajánlott logikai játékok

7 éves kor fölött a Smart Games logikai játékai kötik le a gyerekek figyelmét, ezek mindig sikeresek szoktak lenni. Ami még garantált siker lehet az a GEOMAG mágneses építőjátékok, nem csak a kreativitást, de a logikai készséget is fejlesztik.

Logikai fejlesztő játékok - Erőd társasjáték

Erőd társasjáték

Smart Games

Smart Games játékok

Geomag építőjátékok